Ons verhaal

Klooster en Van der Meulen

Marieke en Sanneke hebben elkaar ontmoet bij een project met Bert Visscher &Noordpool Orkest. Zij zingen samen in de show: ‘ Don Pescatore and his Alcatraz Orchestra’. Met dit project touren zij langs de schouwburgen en theaters in Nederland. Marieke speelt daarnaast met haar cabarettrio Vrouw Holland en Sanneke met haar solovoorstelling ‘ Angstzweet’. Persoonlijk, maar ook muzikaal ontstaat er een fijne chemie. In 2018 besluiten ze om een samenwerking aan te gaan. Het duo sluit zich aan bij het impresariaat Impact Entertainment. In 2019/2020 maken zij de voorstelling ‘ Tijd Zat’.

Marieke Klooster

Mijn naam is Marieke klooster, geboren in Scheemda, Oost Groningen.
Qua studie was het even zoeken maar uiteindelijk heb ik zowel de Pabo als het
conservatorium lichte muziek zang in Groningen afgerond.
In de praktijk zullen de meeste mensen me kennen van de cabaretformatie VROUW
HOLLAND, waarmee ik met Karin Noeken, Gabriëlle Glasbeek en pianist Reinout Douma een tiental programma’s heb mogen maken. Na een fantastische toerperiode van maar liefst twintig jaar, zijn we gestopt in 2018.

Daarnaast heb ik een theatraal liedjesprogramma gemaakt, ‘De nieuwe jas van Ede’, in
samenwerking met het Baumgartentrio. We hebben de teksten gebruikt van Ede Staal en
hier muzikaal een eigen draai aan weten te geven.

Ook was ik te zien in de serie BOVEN WOTTER waarin ik de rol speelde van Janny, het
nieuwe liefje van de boer. Een serie die zich afspeelde in de blauwe stad en te zien was op TV Noord en NPO.

Buiten dit heb ik in het verleden veel kinder- en jeugdtheater gespeeld, educatief theater, maar ook vele prachtige theaterproducties op locatie.
Als stemdocent ben ik werkzaam bij het Noorderpoortcollege in Groningen (kunst en
multimedia, afdeling Artiest). Hier mag ik mijn opgedane kennis en ervaring delen met
bevlogen jonge creatieve mensen die de ambitie hebben iets te willen betekenen in de
wereld van de kunsten.

Sanneke van der Meulen

Sanneke van der Meulen wordt in 1988 geboren in Groningen. Ze groeit op in het dorpje Roden, in Drenthe. Muziek en cabaret zit in haar genen; Haar familie is muzikaal en het spelen van de Blues en Boogie Woogie op de piano wordt er met de paplepel in gegoten.

Sanneke zingt in bands, speelt piano en schrijft eigen liedjes. Ze doet mee met verschillende open podia en sleept hiermee verschillende prijzen in de wacht. In 2005 word zij aangenomen op de Popacademie en zingt daar in verschillende bands en maakt al snel theater. Ze speelt bij het theatergezelschap ‘Theater Te Water’, een jaar later in de musical ‘Mariken’ en speelt af en toe mee met cabarettrio ‘Vrouw Holland’. Sanneke studeert af met twee studenten van de theaterschool met een eigen muziektheaterproductie ´Moederkoek´. Extern beoordeeld door Ellen Ten Damme. In 2012 word ze aangenomen op de Koningstheateracademie te Den Bosch en maakt ze eigen cabaret. Ze speelt in verschillende producties en voorstellingen en in 2013/2014 tourt zij met Bert Visscher en Noordpool Orkest door Nederland met de show ‘Visscher via Violen’. 18 juni 2016 studeerde Sanneke af met haar voorstelling ‘ Angstzweet’, geregisseerd door Audrey Bolder. In Maart 2017 won zij het Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival. Een maand later tourt zij met de show ‘ Don Pescatore and his alcatraz Orchestra’ door het land; als zingende cabaretiere, naast Bert Visscher en het Noordpool Orkest. Ook zingt ze met Freek de Jonge, in zijn concert ‘ Neerlands Hoop’.